måndag 30 juli 2012

Kraft Öl - Recept Koka om Frysta Kräftor med Öl

Frysta kräftor blir som nykokta.

Ingredienser

2 liter vatten
0,25 dl grovt salt,helst havssalt
4 sockerbitar,gärna råsocker
1 dl mörkt öl, gärna porter
1 msk dillfrön
1 knippe dillkronor
1 kg frysta kräftor

Gör så här:

Koka upp vatten, salt, socker och öl. Lägg i dillfrön och dillkronor och koka i 10 minuter.

Låt lagen svalna, ta upp dillkronorna.

Tina de frysta kräftorna något och häll bort så mycket av den gamla lagen som möjligt. Lägg ner kräftorna i den nya lagen.

Ställ i kylskåp i 1 dygn, låt kräftorna tina i den nya lagen.

Klart!

Ett bra recept med levande kräftor är Per Morbergs på recept.nu

Mvh
Kraft Öl - Recept

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar