Färdigt på: 30 min
Ingredienser
1 kg musslor2 st schalottenlökar, skurna 1 st morot, skivad1 st jälkblekselleri, skivad1 st färsk vitlök, alt. 4 vitlöksklyftorolivolja till stekning4 dl aleöl1 msk kycklingfond på flaska2 st lagerblad1 knippetimjan3 dl vatten2 dl grädde1 dl hackad persiljaSalt, nymalen peppar och citronjuice
Gör så här
1. Skölj musslorna noga innan kokning och släng de som är trasiga.
2. Släng även de musslor som är öppna och som inte sluter sig när man knackar på skalet.
3. Stek grönsakerna i lite olivolja i en stor kastrull.
4. Häll i musslorna och rör runt.
5. Tillsätt öl och koka upp därefter fond, lagerblad, timjan & vatten.
6. Låt koka under lock i ca 5 minuter, häll av musslorna och spara spadet.
7. Koka ner spadet i ca 5 minuter, tillsätt grädde och persilja, mixa med citron, salt och peppar.
8. Servera dem i en större skål ihop med såsen.
Ett alternativt recept finner du på BLOGGRECEPT
Mvh
Kraft Öl
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar