Ugnsstekt kyckling i öl
För 4 personer
Ingredienser:
- 4 kycklingfiléer
- 50 g riven Västerbottenost
- 2 msk Dijonsenap
- 2 dl öl av portertyp
- 1 nypa salt
Potatismos
- 800 g potatis
- 0,5 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 2 msk smör
- 1 ask kryddkrasse
- salt, peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader
- Blanda ost och senap. Skär en ficka i kycklingfiléerna och lägg i blandningen. Fäst med tandpetare. Salta
- Häll ölet i en ugnsfast form. Lägg i kycklingen. Ugnsstek i 30 minuter. Ös några gånger.
- Skala och koka potatisen mjuk. Mosa med en potatisstomp. Häll i grädde och mjölk, lägg i smöret. Kör med elvisp. Tillsätt kryddkrasse. Smaka av med salt och peppar. Servera med gurka, salladsblad, kalamataoliver och fetaost.
Detta förtärs gärna med en lättare humlad ale eller en ofiltrerad lager
Kraft Öl - Öl & Mat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar