onsdag 22 augusti 2012

Kraft Öl - FrEQuency Oktoberöl "No Sleep in October"

Nytt från FrEQuency - Oktoberölet "No sleep in October"

Nytt från FrEQuency - Oktoberölet "No sleep in October"


Lagom till höstens intåg släpps det senaste alstret från FrEQuency - oktoberölet ”No sleep in October”. Som vid tidigare FrEQuencylanseringar är det duon Anders Fridén och David Mortimer Hawkins som står bakom idén till ölet, deras fjärde i ordningen. De tidigare lanseringarna är en IPA, en Lager och en Stout.
Hur föddes tanken till en oktoberöl?
Inspirationen till en oktoberfestöl fick Anders och David under en diskussion med bryggmästare Patrick Holmqvist på Nils Oscar bryggeri. De pratade om att ta upp kampen med de övriga oktoberfestölen som lanseras och efter en del provbrygder kom de fram till en, enligt dem själva, ”magisk oktoberfestöl”.
Hur uppkom namnet till ölen?
”När man växte upp var Motörheads "No Sleep Til Hammersmith" den ultimata liveskivan. No Sleep blev ett begrepp om att köra på stenhårt "ända in i kaklet", vilket känns lite som andan tyskarna har när de går loss på sin Oktoberfest. När Beastie Boys släppte den magiska License To Ill 1986 med "No Sleep Til Brooklyn" var det klart. Att Wiz Kalifa sedan släppt en låt med samma titel är inget som gör saken sämre.”, berättar Anders och David.
På frågan vad oktoberfest är, svarar David och Anders ”Sydtysk fest med mycket folk, musik, glädje och stora ölsejdlar”. De tillägger också att ”Ni slipper resan till München, och ni kan tacka oss senare.”
No sleep in October har en rik karaktär av münchener och karamellmalt med en balanserad beska från tre olika humlesorter, Magnum (Tyskland) för grundbeskan och Motueka (Nya Zeeland) samt Tettnang (Tyskland) för aromen. Ölet lanseras på systembolaget den 1 september.

No sleep in October
Volym:33cl
Alkoholhalt:5%
Varunr:11236
Pris: 19.80kr
Lanseras 1 september

Mvh
Kraft Öl

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar