torsdag 15 november 2012

Kraft Öl - Utställare / bryggerier på Örebro Öl & Whisky Festival


Örebro Öl & Whisky Festival 2012Mikrobryggerierna som ställer ut på Örebro Öl & Whisky Festival

Här är bryggerierna som kommer underhålla er som ska till Örebro Öl & Whisky, en sober lista som kan komma med överraskningar.










Brekeriet Beer
www.brekeriet.se
Skåne får ett nytt bryggeri! I lokaler i Djurslöv, Skåne, som 1904 byggdes som bryggeri, startar Brekeriet snart sin egen bryggverksamhet. Målet är att skapa öl med liten kvantitet och hög kvalitet.



Eskilstuna ölkultur
www.eskilstunaolkultur.se
Mikrobryggeriet tillverkar öl med hantverksmässiga, traditionella metoder och råvaror av högsta kvalitet. Vi finns i Alambics monter under festivalen.


Gamla Slottskällans Bryggeri
018-155800
www.slottskallan.se
Öl finns av alla upptänkliga sorter. Trots detta är ca 95 % av all öl som görs i världen ljus lager. Grunden till Slottskällans existens ligger i en reaktion mot denna likriktning. Vi vill visa på bredden som finns, på det faktum att smakspektrat i ölvärlden är bredare än det i vinvärlden, på möjligheterna att kombinera öl med mat och på vikten av att en öl är bryggd med omsorg och bra ingredienser.


Grebbestad bryggeri – Sveriges äldsta mikrobryggeri
www.grebbestad-bryggeri.se
Grebbestad är en av pärlorna i den bohuslänska skärgården och här kretsar livet fortfarande kring havet. I Grebbestad hittar du Grebbestad Bryggeri, som under bryggmästarens noggranna och omsorgsfulla ledning producerar ett antal olika öl, varav Ostronporten är den senaste.



Hantverksbryggeriet
www.hanverksbryggeriet.se
info@hantverksbryggeriet.se
Hantverksbryggeriet är ett litet mikrobryggeri som funnits sedan 2003. Vi har med oss sju ölsorter på fat och ett tiotal sorter flasköl. Nyhet på årets mässa är lättölet Kusken på 2,2%, det perfekta ölet att inleda mässan med! Naturligtvis hittar du bryggarna bakom ölet vid montern. Välkommen!



Malmö Brygghus
www.malmobrygghus.se | www.chokladfabrik.se
Anders Hansson och hans föräldrar köpte 2002 den då fallfärdiga och rivningshotade fastigheten Tjädern, den enda kvarvarande bryggeribyggnaden i Malmö som inrymde Richters bryggeri 1898. Anders bror och svägerska flyttade hem från utlandet och drog igång chokladtillverkning i huset och fortsatte den tradition som Mazetti introducerade i byggnaden 1945. Malmö Chokladfabrik är ensamma om att göra choklad från cacaoböna i hela Sverige. Redan när jag var 12 år, började jag intressera mig för öl. Dock inte för att dricka det då, men etiketter, bryggerihistoria och allt annat runt omkring denna ädla dryck. Mitt liv har på ett eller annat sett alltid kretsat kring detta ämne, både genom jobb i branschen och genom skapandet av ölkonst under namnet Andy Beersson. Att bygga om tornet till bryggeri, leta upp jäskar, tappkranar och humle har varit ett sant nöje för mig. Familjen Hansson startade 2003 upp ett konferenscenter med festvåningar och utvidgade med nattklubb för att finansiera renovering och expansion. Hela tiden har målsättningen varit att starta ett pubbryggeri i huset och nu har drömmen blivit verklighet. Vi har fortfarande konferenser dagtid och olika arrangemang i festvåningen, men nattklubben är nerlagd till förmån för bryggeripuben.


Mjödhamnen
www.mjodhamnen.se
Mjödhamnen bildades i slutet av 2006, med syfte att påbörja mjödimport till Sverige och att öka medvetenheten om mjöd. 2010 kläcktes en avancerad idé som skulle få egenproducerad mjöd att bli ekonomiskt gångbar. Idén var en mobil tillverkning av mjöd, där det fanns möjlighet att producera mindre serier av lokala produkter på mer än en plats.


Nils Oscar Bryggeri
0155-772 80
www.nilsoscar.se
På Nils Oscar Company AB producerar vi högkvalitativa produkter 'från ax till strupe'. Den unika kedjan startar på Tärnö Säteri i Sörmland där vi odlar spannmål som sedan mältas i vårt eget mälteri. Ölet bryggs på vårt bryggeri på Fruängskällan i Nyköping och spriten tillverkas på vårt bränneri på Tärnö.


Nynäshamns Ångbryggeri08-520 212 13
www.nyab.se
Vad man än gör så blir resultatet bäst om det görs med intresse och engagemang. Något som Nynäshamns Ångbryggeri är ett bra exempel på. Det har nu gått 11 år sedan vi startade och vi lovar att göra vårt för att vi skall kunna fortsätta njuta.


Närke Kulturbryggeri019-33 34 82
www.kulturbryggeri.se
Närke Kulturbryggeri - med anor från allra första början! - ett litet bryggeri med stora smaker! Sedan 2003 brygger vi smakrik öl med stor variation i Grenadjärstaden i Örebro.


Oppigårds Bryggeri
0225-77 21 34
www.oppigards.com
Att brygga gott öl kräver envishet och ödmjukhet. Vår strävan är att varje brygd skall vara bättre än den förra. Därför kommer vår devis alltid att vara - Början på en tradition!

 

Sigtuna Brygghus08-591 21 400
www.sigtunabrygghus.seVi brygger öl som får strupar att jubla, gommar att sukta och sinnen att lätta! Vi håller till i Galateas monter under festivalen.


Strömholms Brygghus0706-84 98 21
www.stromsholmsbrygghus.se
Strömsholms Brygghus är ett av Sveriges minsta bryggerier med en årlig produktion på ca 12 000 liter. Vi har bryggt sedan april 2008 och vi brygger smakrika öl med inspiration från Storbritannien och Belgien. Vår ambition är inte att brygga så typriktigt som möjligt utan vi försöker ge våra öl en lite egen karaktär.


KRAFT ÖL - NYHETER

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar