måndag 19 mars 2012

Mariestads Påskbrygd


Mariestads Påskbrygd bjuder på njutning i påsk

Påsken är i antågande och med den en av årets stora mat- och dryckeshögtider. En njutningens högtid som förra årets mest sålda påsköl på Systembolaget – Mariestads Påskbrygd – förhöjer ytterligare med sin fyllighet och utsökta humlearom.

– Jag är mycket nöjd med Mariestads Påskbrygd. Påskbordet erbjuder en kombination av smaker som gör det svårt för ett vin att finna sin plats. Däremot kan ett öl med rätt beska – som Mariestads Påskbrygd – passa bra till flera olika smaker, säger Richard Bengtsson, bryggmästare på Spendrups.
Mariestads Påskbrygd karakteriseras av humlebetonad smak med en stor fyllighet som balanserats upp med en sötma från mörk karamellmalt. Detta ger ett runt och fylligt öl som har en kraftig balanserad beska och en utsökt humlearom. Extra stor vikt har lagts vid just humlearomen och ölet har humlats med Magnum, Perle, Centennial och Amarillo.
Svenskarnas intresse för öl och ölkultur fortsätter att utvecklas. På landets systembolag ses kunder botanisera bland hyllorna. Det blir vanligare och vanligare att man fyller sin korg med olika sorters öl, istället för att man plockar ”det gamla vanliga”.
– Varje år har vi ett antal traditionella festtillfällen som alla har sin speciella mat och dryck, såsom påsk, midsommar, kräft- och surströmmingssäsongen och så förstås julen. I samband med finns det alltid ett stort intresse för återkommande säsongsbetonade ölnyheter. Vi ser också att denna efterfrågan ökar allteftersom det generella intresset för öl utvecklas, säger Leif Börjesson, marknadschef öl.
Spendrups hade sporadiskt påsköl i sortimentet redan på 1970-talet, men det är bara 12 år sedan Mariestads Påskbrygd etablerades som en pålitlig och god årlig tradition. Och nu är det det mest sålda påskölet på Systembolaget.

Mariestads

Mvh
Kraft Öl - Nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar