S:t Eriks och mästerbryggaren Jessica Heidrich kommer med en ny påsköl. S:t Eriks Påskale 2012 är ett mustigt öl speciellt anpassat till påskens delikatesser. Den begränsade upplagan släpps på Systembolaget den 15 mars.
För att skapa S:t Eriks Påskale har Jessica Heidrich använt flera olika sorters karamell- malt samt även chokladmalt för att få till en rund och mjuk avslutning. Humlet är East Kent Golding, det mest klassiska av alla brittiska sorter med flera hundraåriga anor.
– Med S:t Eriks Påskale har jag skapat ett mörkare och mustigare öl än förra året. Utmaningen har varit att finna den perfekta balansen mellan sötman i karamell- och chokladmalten i kombination med friskheten och beskan i humlet. Resultatet är ett per- fekt matöl som matchar vår traditionella svenska påskmat, säger Jessica Heidrich som brygger S:t Eriks öl.
Årets S:t Eriks Påskale är mörkt bärnstensfärgad med en frisk, karamellig och maltig doft. Ölet är fylligt och piggt med komplexa runda malttoner med lång, nyanserad och choklad- rik eftersmak. S:t Eriks Påskale passar alldeles utmärkt till påskens alla delikatesser så som smakrika sillinläggningar, rökt fisk, kyckling, vårlamm, Janssons frestelse, gubbröra samt allehanda korvar och charkuterier.
Försäljningsstart på Systembolaget: 15 mars 2012
Alkohol: 5,9 % (330 ml)
Pris: 17:90 kr
Systembolagets art. nr: 1328-03
Mvh
Kraft Öl - Nyheter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar