onsdag 7 mars 2012

Ölnyheter - En irländare från Helsingborgs Bryggeri


På Helsingborgs Bryggeri har hjärtat alltid slagit lite extra för irländsk öl, men man har också varit väl medveten om vad som krävs för att verkligen få till det. Så när man förberedde den här resan mellan genuint svenskt hantverk och irländsk öltradition tog man hit John B Smits från Galway, Irland, för att gästbrygga ölen Saint Patrick. Det visade sig vara ett lyckat drag. Tillsammans fick man fram en mustigt, elegant dryck som än en gång bevisar att förstklassiga råvaror och kunnande är ett vinnande koncept.

Namnet Saint Patrick kommer från skyddshelgonet som firas i nästan en hel vecka i Dublin varje vår. Så svida om till gröna kläder, sätt en treklöver i håret och dansa lyckligt. Slå sedan upp öl i glaset och smutta av den i pausen. Då sitter du gärna stilla en stund extra.
Slutsatsen? Det här är en rejäl och smakrik öl att njuta länge av, en riktig Special Bitter. Aromer av vörtlimpa och mogen säd, en lätt bitterhet i smaken.
Ölen kommer att kunna beställas på systembolaget från 1 mars 2012.

Om Helsingborgs Bryggeri
Helsingborgs Bryggeri är Nordvästra Skånes första mikrobryggeri och startades 2010 av två ölentusiaster som ville föra bryggeritraditionen i Helsingborg vidare. Man fokuserar på bra råvaror, hantverksskicklighet och precision.
Det nya bryggeriet finns i en byggnad från 1880, bara ett stenkast från det ursprungliga Helsingborgs Bryggeri. På så sätt värnar man om tradition och skånskt hantverk, samtidigt som man utvecklar verksamheten med moderna bryggerianläggningar. Allt för att uppfylla den ursprungliga visionen om ett närproducerat kvalitetsöl

Till Systembolaget

Mvh
Kraft Öl - Nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar