onsdag 14 mars 2012

Ölnyheter - Indian Pale Ale från Helsingborgs Bryggeri

Nyhet: En Indian Pale Ale och ett litet äventyr från Helsingborgs Bryggeri



Helsingborgs Bryggeri bestämde sig för att satsa på en Indian Pale Ale (IPA) lika mycket för smaken, som för att hedra ölen som hantverk. Sjömännen som under 1800-talet fraktade flaskorna med IPA mellan Storbritannien och Indien pratade under den långa resan mest om framkomsten. Att fartyget skulle anlända tryggt. Väl i hamn sågs de sedan sitta på relingen med den klassiska bonusölen i handen. Drycken hade lagrats väl under däck. Solen stekte ovanför dem, en lång strapats var över. Nu skulle man njuta.

När Helsingborgs Bryggeri nu presenterar sin första IPA har man bryggt det på noggrant utvalda råvaror, och ägnat mycket tid åt att fundera på det spännande ursprunget. Resultatet är ett öl av förstklassig engelsk malt och nyzeeländsk humle som lyfter fram en väl avvägd smak där karamell, knäck och toffee kompletterar den klassiska beskan.
Doften är balanserad och för tankarna till humlearomatiska toner av exotisk frukt och blomsterarrangemang. Till färgen är ölen mellanmörk med toner av bärnsten och mahogny.
Så visst är det sant, som det är sagt: En riktig Indian Pale Ale är ett äventyr.

Helsingborgs Bryggeri
Mvh
Kraft Öl - Nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar