torsdag 8 mars 2012

Ölnyheter - Södermalm får eget öl

De hyllar Söder med ett öl

Inspirerade av Brooklyn Lager. Irriterade på Söder Hipster Ale. Södra Maltfabriken vill förena det bästa från amerikanska mikobryggerier med äkta lokal ölhistoria.
– Det finns en stark öltradition på Södermalm, säger Magnus Mårdberg.

Det sägs att det framgångsrika amerikanska ölet Brooklyn Lager har sina två största marknader i världen i New York och på Södermalm. Söderborna Niklas Hjelm och Magnus Mårdberg är klart inspirerade av den resa som Brooklyn Lager har gjort. De startade sitt mikrobryggeri Södra Maltfabriken förra året och signalerar på olika sätt att deras öl är ett äkta Söderöl.
– Vår plan var att hitta en lokal här på Södermalm för själva bryggeriet, vi är ju från Söder. Men det visade sig vara omöjligt att hitta en lämplig lokal med tillräcklig takhöjd, säger Magnus Mårdberg.
Bryggeriet hamnade i Handen och i stället hittade Magnus Mårdberg och Niklas Hjelm andra sätt att understryka Söderkopplingen. Namnet Södra Maltfabriken har de hämtat från ett gammalt Söderbryggeri. Det låg på Tjärhovsgatan 19, snett emot kapsylfabriken på Tjärhovsgatan 44.

Läs mer på Södermalmsnytt

Mvh
Kraft Öl

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar