måndag 5 november 2012

Kraft Öl - Succé-etiketterna blir exklusiva konsttryck

Kraft Öl - Allt om öl nyheter

Succé-etiketterna blir exklusiva konsttryck


Succé-etiketterna blir exklusiva konsttryck
Den unga, svenska konstnärinnan Sara Nilssons etiketter till ölet K:rlek har blivit kallade för världens snyggaste öletiketter. Nu släpps motiven som konsttryck på canvas och exklusivt papper i begränsade upplagor.

När danska stjärnbryggaren Mikkeller tillsammans med svenska importören Brill & Co skulle ta fram en ny ölserie, riktad till en modern och kräsen svensk publik, bestämde de tidigt att etiketterna skulle vara något extraordinärt. Uppdraget gick till unga konstnärinnan Sara Nilsson, med examen från Konstfack. Hon har tidigar ställt ut på de klassiska innekrogarna Riche och Tranan i Stockholm.
K:rlek Vår/Sommar 2012 blev snabbt en stor succé, inte minst tack vare den vackra etiketten med den vithåriga yngligen hållandes en skylt med texten k:rlek (som utläses som kärlek). Vissa har kallat den för världens snyggaste öletikett. När uppföljaren K:rlek Höst/Vinter 2012 sedan skulle tas fram, var det givet att Sara Nilsson skulle få förtroendet att utforma även denna etikett, som den här gången blev en ung kvinna med höstsolnedgång i bakgrunden. Om denna etikett har vi på Instagram sett lovord som "världens vackraste etikett-tjej."
Som respons på den stora uppskattningen ges nu båda motiven ut som exklusiva, signerade konsttryck, dock i mycket begränsade upplagor. Konsttrycken kommer i två olika format:
- Giclée print på canvas, Breathing Color Lyve Canvas, 30 x 40 cm. Endast 15 av varje.
- Giclée print på papper, Breathing Color Optica One Fine Art Paper, pappersstorlek 30 x 40 cm. Endast 40 av varje.
Till alla konstverken medföljer även ett numrerat äkthetsintyg. Konsttrycken säljs via Brill & Co.


Om Sara Nilsson: Sara Nilsson är konstnär och arbetar med figurativt måleri och skulptur. Hon tog magisterexamen i konst från Konstfack 2007 och har sedan dess ställt ut på bland annat Stene Projects, Galleri Thomassen, Haninge Konsthall och Galleri 54.
Ett återkommande tema i Sara Nilssons konst är "tillbaka till naturen". I verken möter man ofta eftertänksamma och egensinniga karaktärer som signalerar sina budskap i skog och mark.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar