måndag 28 januari 2013

Kraft Öl - Brill & Co presenterar fyra nya öl på Systembolaget

Brill & Co AB

Fyra öl i världsklass till Systembolaget
 
Brill & Co presenterar fyra öl från några av Sveriges, Europas och världens bryggare. Samtliga lanseras på Systembolaget den 1 februari.

Bryggarna är alla nomadbryggare / spökbryggare, vilket innebär att de inte har något eget bryggeri, utan att de istället brygger sina öl på olika bryggerier runt om i världen.

Den svenska ölvärldens nya wonderchild Omnipollo, alias Henok Fentie och Karl Grandin. De får nu sin första lansering på Systembolaget genom 15 000 flaskor av dubbel-IPA:n Nebuchadnezzar. Samma öl som i höstas prisades som Festivalens Bästa Öl på Stockholm Beer & Whisky Festival av cirka 1000 tävlande öl. Ölet är ett hembrygdsrecept som har bryggts i skala 1:1 på De Proef Brouwerij i Belgien. Nebuchadnezzar bjuder på härliga aromer och smaker med inslag av grapefrukt, gran, citrusfrukter, mjuka karamelltoner, samt en torr avslutning.

Från danska Mikkeller, kommer denna gång två olika öl. Mikkeller George Cognac som är en kraftfull imperial stout på dryga 12%, som har lagrats på exklusiva cognacsfat. Ölet har en intensiv smak av ek, mörk choklad, kaffe, karamell, söt vanilj och cognac. Trots sin komplexitet är det ett lättdrucket öl med en perfekt, krämig munkänsla. Denna lilla skönhet är bryggd på Nøgne Ø i Norge.
Boogoop Grand Marnier är det senaste ölet i samarbetsserien mellan Mikkeller och amerikanska Three Floyds, världens högst rankade bryggeri. Ölet är en barley wine, en kraftfull och maltdominerad ölstil med hög restsötma, som bryggts med den, för öl, ovanliga ingrediensen bovete. Ölet har sedan lagrats på ekfat som tidigare innehållit den berömda apelsin- och cognacbaserade likören Grand Marnier. Passar utmärkt till desserter eller till ostbrickan!

Från Danmark kommer också kraftpaketet Even More Jesus från Evil Twin. Ölet är en imperial stout som fått koka under flera timmar på Fanø Bryghus, vilket har gett det kolsvarta ölet en enorm kropp, och komplexa dofter och smaker av mörk choklad, kaffe, frukt och muscovadsocker. Eftersmaken rymmer både en bitig beska och rostade toner, samt smaker av kola, whisky, apelsinskal och plommon.

Kraft Öl - Nyheter om öl och bryggerier

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar