onsdag 5 juni 2013

Kraft Öl - Nytt på flaska från Oppigårds Bryggeri



Oppigårds Thurbo DIPA

Thurbo är den gamla stavningen på vår bygds industriort. Numera stavas Thurbo Turbo. Där fanns fram till 1970 sulfitfabrik och sågverk. Längre tillbaka har det även funnits hyttor och kraftverk.

Byggnaden på etiketten är det gamla kraftverket, vilket vi tycker passar den här ölen. En kraftig dubbel IPA, bryggd på mycket malt och socker, och så massor av humle, Chinock, Nugget, Columbus, Cascade, Citra och Pacific Gem. Hög beska balanseras upp av stora mängder aromhumle vilket ger en ordentlig humlekick!

Den finns i beställningsortimentet och på hyllan på runt 10 SB butiker. Artikelnr. 89629-03



Oppigårds 1200 meter djupt
Vid Garpenbergs gruva genomförs just nu kanske bygdens största investering någonsin. Malmbrytningen är nu djupare än 1200 meter! Vi är stolta över bygdens historia och tycker det är kul när det skapas ny.

1200 meter djupt är en ofiltrerad modern belgisk blond humlad med Saaz och Citra. Jästen ger en kryddig karaktär typiskt för belgiska öl och humlen ger arom med citrustoner.

Detta öl passar bra till pestobakad hel kyckling i ugn serverad med rostade rotfrukter, eller till en krämig blåmusselsoppa. Serveras kall mellan 8-10 grader.

1200 meter djupt är en tillfällig produkt i begränsat antal som kommer att säljas på Systembolaget from 1a juni. Artikelnr. 11740-03


Kraft Öl - Ölnytt          
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar