måndag 2 april 2012

Dugges ny medlem i Sveriges Bryggerier

Dugges ny medlem i Sveriges Bryggerier
Sveriges Bryggerier

Hantverksbryggeriet Dugges Ale- & Porterbryggeri från Göteborg har valts in som medlem i Sveriges Bryggerier som därmed består av 13 fristående bryggerier i olika storlekar; allt från den svenska ölmarknadens största bryggerier till några av de minsta. Tillsammans representerar medlemmarna i Sveriges Bryggerier mer än 97 procent av den öl som de svenska bryggerierna producerar.
- För oss är det fantastiskt roligt att ha fått ytterligare en medlem, säger Sveriges Bryggeriers vd Cecilia Giertta. Vår målsättning ar att representera hela branschen, stora som små bryggerier, och med Dugges bland våra medlemmar får vi ytterligare bevis på att vi är på rätt väg.
- Det är ju det som är så roligt med den svenska bryggarmarknaden idag, att den har en sådan bredd både i smaker och i storlek. Öl är ett hantverk, vare sig man är stor eller liten.
- I år har vi installerat vårt nya bryggverk och också byggt ett helt nytt bryggeri. Det är kul att komma med i Sveriges Bryggerier där jag tror vi kan lära mycket av kollegorna. Kanske kan vi också inspirera dem, säger Mikael Dugge Engström, grundare och bryggmästare på Dugges.
Övriga medlemmar i Sveriges Bryggerier är Spendrups, Carlsberg Sverige, Åbro, Kopparbergs, Trensum, Två Bryggare, Coca-Cola, Herrljunga, Grebbestad, Jämtlands, Sigtuna och Krönleins. Tillsammans representerar de över 97 procent av den svenska bryggerinäringen vad gäller öl, läsk, vatten och cider.

Sveriges Bryggerier heter också Svenska Bryggareföreningen och bildades redan 1885.
www.sverigesbryggerier.se

Sveriges Bryggerier, tidigare Svenska Bryggarföreningen, är branschorganisationen för de svenska ölbryggerierna, cider, läskedrycks- och vattentillverkarna. Totalt arbetar runt 4 000 personer i den svenska bryggerinäringen. I styrelsen för Sveriges Bryggerier sitter representanter för Carlsberg, Spendrups, Åbro, Kopparbergs och Coca-Cola.

Mvh
Kraft Öl - Nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar