torsdag 19 april 2012

Kraft Öl - Mjödhamnen

Nu lanserat Mjödhamnen massor med mjöd.


Under 2011 reste Expedition Lokalt Mjöd runt i Sverige för att tillverka över 30 olika sorters mjöd, men det är inte förrän nu, efter ett års lagring, som vi börjat lansera dessa lokalproducerade drycker av unika honungstyper som bl.a. vitklöver-, hallon-, blåklint-, lind- och blåbärsblom, och lokala råvaror såsom äpplen, päron, blåbär, lingon, plommon, älggräs, havtorn och björksav.
16 av mjöderna är redan lanserade, och om man befinner sig i närheten av Kumla, Örebro, Bergsjö, Hudiksvall, Kvissleby, Katrineholm, Vingåker, Norrköping, Oxelösund, Nyköping, Trosa, Helsingborg, Höganäs, Ängelholm, Hässelby, Järfälla, Strömstad, Grebbesrad, Mariefred, Gnesta, Nykvarn,  Filipstad, Kopparberg eller Hällefors så kan man redan idag hitta sitt lokala mjöd på Systembolaget, och bor man i Visby, Umeå eller Vännäs behöver man bara vänta till i Maj då vi lanserar ytterligare 8 sorter. Annars är det väldigt enkelt att beställa.
Mjöderna är alla buteljerade i flaska med den innovativa och vackra glasförslutningen "vino-lok" som både är återförslutningsbar och helt tät. Etiketten anger ursprung, honungstyp och årgång, samt om mjödet är torrt eller sött. På baksidan finns en text som beskriver mjödet mer ingående. Textens titel är även namnet på mjödet, vilket försöker sammanfatta essensen av drycken. Mjödet "Söt mot Bin", är t.ex. gjort på ekologisk honung, samt är det lite sött i smaken, "Skogens Gyllene Ris" är ett mjöd från honung som kommer från blommor på blåbär- och lingonris, samt blomman gullris, o.s.v.
Vi hoppas våra mjöd blir väl mottagna. Det har varit otroligt spännande att se hur honung från olika delar av landet utvecklat sig i dryckesform. Skillnaderna är verkligen slående.

Mjödhamnen gör unika mjöd från lokal honung över hela landet i världens enda ambulerande jäsfordon, och har Sveriges bästa utbud av alternativ till vin.

Mvh
Kraft Öl - Nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar