torsdag 7 mars 2013

Kraft Öl - JEREMIAH WEED

JEREMIAH WEED – EN NYHET FRÅN DEN AMERIKANSKA SÖDERN
 
Jeremiah Weed är en nyhet som ursprungligen kommer från Kentucky i USA. Den utstickande designen på såväl flaska som etikett för tankarna tillbaka till den amerikanska södern. Drycken har en söt och kryddig karaktär och finns tillgänglig på Systembolaget i två olika smaker; Jeremiah Weed Root Brew och Jeremiah Weed Sour Mash Brew.
Jeremiah Weed Root Brew, är en dryck med en nyanserad och kryddig smak som för tankarna till den amerikanska södern. Drycken har tydlig karaktär av ingefära, inslag av citrus, röda äpplen, kanel och honung. Smaken kan närmast beskrivas som ”Kentucky style cider”. Doften påminner om vår svenska mumma med inslag av apelsin och mango.
Jeremiah Weed Sour Mash Brew, har en något tuffare fram-toning men är fortfarande lika härligt god! Drycken har en tydlig smak av bourbonwhiskey, kardemumma, röda äpplen och honung. En djärv version av en ”Cider Brew”. Färgen är läckert gyllenbrun och doften nyanserad och kryddig med inslag av äppelskal och svartpeppar.
Jeremiah Weed är lättdruckna med en tydlig fräschör och passar utmärkt att avnjutas som sällskapsdryck, gärna över is i de speciella ”Jam Jar”-glasen. På sommaren gör den sig speciellt bra utomhus som en cooler efter brännbollsmatchen med vännerna eller efter en lång dag på stranden. Men till det att vädret tillåter rekommenderar vi den varmt som ett alternativ till fredagsölet!
Kraft Öl - Nyheter om öl och bryggerier

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar