torsdag 18 april 2013

Kraft Öl - CP-öl lanseras för funktionsnedsatta

– Det namnet valde vi inte enbart för att anspela på funktionsnedsättning utan även för det är bryggt på de fyra klassiska C-humlesorterna Cascade, Centennial, Chinook och Columbus, säger Anders Westgerd, verksamhetsledare på GIL, Göteborgskooperativet för Independent Living.
En modern version av Ale som inspirerats av den amerikanska skolan där humlen får stå för mycket av smaken, närmast en aggressiv humleprofil.

CPA är en hybrid mellan en American Pale Ale (APA) och en India Pale Ale (IPA). Alkoholhalten kommer att hamna på 5,8 % och ölet kommer att ha en kraftig humlesmak med doft av citrus och tallbarr. Lanseringen sker på Leva- och Fungeramässan.

– När vi nu brygger ett riktigt finöl, så skulle det vara närmast brottsligt att inte låta mässans initierade besökare få smaka, säger Anders Westgerd.
CPA kommer i första hand att göras tillgängligt för beställning via Systembolaget och på utvalda krogar som uppfyller GILs krav på god framkomlighet. Det finns fortfarande en mängd hinder som försvårar en utekväll för funktionsnedsatta. Som otillgängliga entréer, toaletter som inte är handikappanpassade och svårtillgängliga bardiskar.
– Det är hög tid för funktionsnedsatta att ta mer plats på krogen. CP-ölet ska påminna om vår existens och att våra behov inte skiljer sig nämnvärt från någon annans. Att vara t ex rullstolsburen ska inte vara ett hinder för att supa, ragga och fylle-smsa klockan fem på morgonen, säger Anders Westgerd.

Kraft Öl - Nyheter om öl och bryggerier 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar