tisdag 10 juni 2014

Årets vinnare av SM i Hembryggd öl,

Drakens IPA, kammar hem ytterligare pris.   


Årets vinnare av SM i Hembryggd öl och det öl som kommer bryggas och marknadsföras av Åbro Bryggeri, kammar hem ytterligare ett första pris i det Skandinaviska mästerskapet i hembryggning (SKM) för sin klassiska India Pale Ale – Drakens IPA. SKM är en tävling där de 3 bästa bidragen från Sverige, Norge och Danmark tävlar inbördes.

De tre göteborgarna Magnus Ahlström, Rick Gordon Lindqvist och Tomas Lundqvist vinner ytterligare guld för sitt klassiska India Pale Ale öl, som i april kammade hem första platsen i SM i hembrygd öl.

-  Vi är naturligtvis jätteglada att vårt öl vinner ytterligare ett stort pris i Skandinavien! Vi visste att vi hade ett bra öl och håller nu på att brygga vårt öl hos Åbro Bryggeri och vi tror verkligen att den här välhumlade, men ändå lättillgängliga, amerikanska ölen kan bli jättebra och uppskattad av allmänheten, säger Rick Gordon Lindqvist.
Rick Gordon Lindqvist och hans bryggarvänner brygger just nu sitt eget öl – 30 000 liter – hos Åbro Bryggeri, ett öl som sedan kommer att säljas på restauranger och Systembolag runt om i hela Sverige. Ölen kommer att få premiär och lanseras under Stockholm Beer and Whisky Festival i höst.

-  Jag är inte alls förvånad att Drakens IPA vinner ytterligare ett pris i Skandinaviska mästerskapet. Ölet är en ljust kopparfärgad öl där aromen domineras av grapefrukt och grapefruktskal på en knäckig maltbotten och det är ett riktigt publikfriande och ett riktigt kvalitetsöl. Fyllt av citrustoner, tropisk frukt och karamelliserad malt. Det är otroligt spännande att vi nu påbörjat bryggningsprocessen, säger Lennarth Anemyr, chefsbryggare på Åbro samt en av jurymedlemmarna.

Kraft Öl - Ölnyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar