onsdag 25 september 2013

Besök unikt mobilt mjödbryggeri


Sveriges och förmodligen världens enda rullande mjödbryggeri kan besökas på Augustendalsvägen 49, Nacka Strand mellan utställningshelgerna vid Stockholm Beer Festival, från söndag den 29 september till onsdag 2 oktober. Guide är landets ledande mjödexpert, Johan Pihl.

Öppettider:
Sön  (29/9)     kl 14-18
Mån-Ons  (30/9 – 2/10)    kl 11-18  (lunchstängt 13-14)
Det är en transportbuss som byggts om med bl.a. isolerade rostfria 1000 liters tankar, ett avancerat kylsystem, blandkärl, kraftig hygienisk pump för att klara honung, fruktpress, ångkokare och laboratorieutrustning för att på plats kunna analysera produktionsprocess och kvalitet. Resultatet är ett stycke extraherad svensk natur på flaska.
Svenskt Mjöd görs av noggrant utvalda honungsskördar som kompletteras med rent vatten och champagnejäst. Inget socker. Ingen pastörisering. Inga konstgjorda smakämnen. Däremot finns mjöd som blandats med bär och kryddor. Likt vindruvan har honungsskörden förmåga att fånga upp och ta smak av lokala växtförhållanden. Svenskt Mjöd har vad som i vinkretsar kallas terroir.
Idag finns ett 30-tal lokalproducerade produkter i Systembolagets beställningssortiment. Mjödhamnen ställer ut på Stockholm Beer Festival i hall 1.

Mjödhamnen AB tillverkar och marknadsför Svenskt Mjöd. Med basen i Hällefors utanför Grythyttan besöker man landets biodlare med sitt mobila bryggeri. Svenskt Mjöd är ett stycke extraherad svensk natur på flaska. Idag finns ett 30-tal produkter i Systembolagets beställningssortiment.
 
Kraft Öl - Nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar