lördag 16 juni 2012

Kraft Öl - Emils öl vann


Galatea Spirits AB - 2012-06-13 08:55


Nu är tävlingen avgjord mellan bryggarna på S:t Eriks Bryggeri/Sigtuna Brygghus. Vinnaren är Emil Lindén med ölet Doppel Weizen Bock som blir bryggeriets officiella öl under Ölets Dag 18 juli - då Sveriges bryggerier har öppet hus. Intäkterna från försäljningen av vinnarölet går till att instifta ett nytt pris i branschen.


En tävling har genomförts mellan bryggarna på S:t Eriks Bryggeri/Sigtuna Brygghus utanför Stockholm. Emil Lindén vann tävlingen med sin Doppel Weizen Bock på 8,5 procent som nu blir mikrobryggeriets officiella öl under Ölets Dag den 18 juni. Ölets dag är ett evenemang från Sveriges Bryggerier där alla deras medlemsbryggerier runt om i landet håller öppet hus under en dag.
Emil Lindén har varit på Sigtuna Brygghus sedan 2009. Han har två års bryggeriutbildning från Ludvika i kombination med autodidaktiska studier. Doppel Weizen Bock är bryggd på vetemalt, pilsnermalt, samt ljus karamellmalt och har en uppiggande dos Nya Zeeländsk humle. Jäststammarna består av två olika sorters tysk Weizen.
 Intäkterna från försäljningen av det vinnande ölet beräknas till 35 000 kronor. Pengarna kommer attfinansiera det av Galatea nyinstiftade priset för Årets Ölperson som delas ut i oktober i år. Tanken är dock att utmärkelsen redan nästa år ska delas ut samtidigt som Ölets Dag. Priset syftar till att utmärka en person som varit extra viktigt för utvecklingen av svensk ölkultur. Mottagaren av de 35 000 kronorna kan vara allt från en bryggare, bloggare, krögare till en journalist.
 Det vinnande ölet utsågs genom en blindprovning med ett flertal ölkunniga personer på Galatea som är en av ägarna till bryggeriet.

Mvh
Kraft Öl - Nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar