måndag 11 juni 2012

Mjödhamnen i Uppsala med nytt lokalt mjöd

Mjöd från Uppsala
Mjödhamnen


Uppsala är en av landets äldsta knutpunkter och associationerna till mjöd är många. I Gamla Uppsala har sedan länge mjöd av varierande kvalité serverats, men nu finns, på Systembolaget i Uppsala, tre nya sorter av Göran Sundströms honung från Vänge. Det första lanserades i April lagom till Valborg, och de andra två nu i juni, vilka även kommer att exporteras till USA.
Walburga heter mjödet vi lanserade i April. Ett lättdrucket och ljust mjöd på vitklöver och hallon honung med en lätt sötma. En dryck som passar sommaren nog så väl som våren vilket namnet antyder och ett väldigt typiskt mjöd, på typisk svensk honung, så om man är ny till mjödvärlden kan det vara ett bra mjöd att börja med.
Fruktad Flyt lanseras nu i Juni, och är ett av våra bästa halvsöta mjöd. En ren och enkel sötma, möter en dold kryddighet i bakgunden. Mjödet är gjort på en hösthonung som visat på större inslag av nektar från kärnfrukt. Finns endast i väldigt begränsad upplaga i Sverige, då många flaskor komme expoteras till USA.
Höst i Vänge är likt Fruktad Flyt ett mjöd av Hösthonung från trakten kring Vänge som kommer exporteras till USA. Det här mjödet är dock betydligt sötare, och det sötaste traditionella mjöd vi hittills tillverkat. Sötman kan dock inte mäta sig med de extrema polska mjöden, utan är mer måttfullt avvägd.
Mjödhamnen gör unika mjöd från lokal honung över hela landet i världens enda ambulerande jäsfordon, och har Sveriges bästa utbud av alternativ till vin.

Mvh
Kraft Öl

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar