måndag 26 augusti 2013

Kraft Öl - Mathias Dahlgren lanserar oktoberöl



Kocken och krögaren Mathias Dahlgren har skapat ett modernt öl inför oktoberfesten. Det nya säsongsölet lanseras 2 september och är bryggt för att även passa den svenska skördefesten. 
– Jag tycker generellt sett att traditioner är intressanta, säger kocken och krögaren Mathias Dahlgren. I Sverige har vi många fina mattraditioner men på hösten, när råvarorna är som bäst hos oss, saknar vi en skördefest. Grönsakslandet är fullt med kål, rotfrukter, potatis och lök, de inhemska frukterna och bären är mogna och fisken och skaldjuren välmatade. Den vilda svampen växer och det smakrika viltet har sin högsäsong. Just därför känns det extra roligt att låna lite av andra länders traditioner och göra om dem. För att kunna njuta extra mycket av hösten med både god mat och gott öl.
Mathias Dahlgren Oktoberfest är bryggd på pilsnermalt och ljus karamellmalt. Humlet består av tyska Northern Brewer som ger en mjuk men bestämd bitterhet som kryddats upp av de aromatiska amerikanska sorterna Simcoe och lite Amarillo. Doften är frisk med barrskog, korianderfrön och citrustoner. Smaken är både frisk och besk vilket gör att Mathias Dahlgren Oktoberfest passar utmärkt till mustiga anrättningar som med fördel är både smakrika och lite feta.
Mathias Dahlgren rekommenderar ölet till en spenatomelett fylld med stekt lök och stuvad skogssvamp. Eller till en pepparbräserad fläskkarré med rotfrukter, kål, lökar och potatis som kryddats med rosmarin och honung. Ölet fungerar även till den enkla pastan med förkokt tortellini och brysselkål som får stekas med bacon, salvia, smör och svartpeppar för att serveras med en hårt lagrad parmesanost.
Mathias Dahlgren Oktoberfest lanseras på Systembolaget 2 september. Alkoholhalten är 5,3 procent och priset 16:90 kronor för 33 cl flaska. Artikelnumret är 8116-03
 
Kraft Öl - Ölnytt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar