måndag 19 maj 2014

Upplev de fem whiskydistrikten med Innis & Gunn Whisky Trail



Bryggeriet Innis& Gunn bjuder i sin senaste limiterade utgåva på en resa genom de skotska whiskydistrikten. Innis & Gunn Whisky Trail är nämligen lagrad på ekfat från de fem distrikten Lowlands, Highlands, Speyside, Islay och Campbeltown. Resultatet är ett smakrikt öl med en unik och härligt komplex karaktär.
Innis & Gunn’s unika teknik att slutlagra på ek har gett märket en alldeles egen smakprofil som älskas av det svenska folket. Den 2 juni lanserades den senaste limiterade utgåvan från bryggeriet;Innis & Gunn Whisky Trail. Ölet som lagrats på fat från samtliga fem skotska maltwhiskydistrikt har en härligt fyllig och balanserad smak med toner av vanilj och kola.
Skotsk maltwhisky är världsberömd för sin höga kvalitet och goda smak. Precis som med vinregioner har whiskyns ursprung en stor påverkan på slutresultatet och varje distrikt har sina egna karaktäristiska drag. Innis& Gunn’s bryggmästare har fokuserat på att skapa en balans mellan de olika whiskyfatens karaktär och ölets fyllighet och sötma. Den stora utmaningen har varit att låta de olika komponenterna glänsa utan att för den delen ta över. Resultatet är ett smakrikt öl med en härligt komplex karaktär. Innis & Gunn’s karaktäristiska toner av vanilj och ek samsas med kolatoner, nötighet och inslag från whiskyfaten. Ölet har en lång och härlig eftersmak.
Innis & Gunn Whisky Trail släpps i 50 000 buteljer på Systembolaget.
Artikelnummer: 11418
Pris: 26,90 kr
Alkoholhalt: 7,4 %.
Volym: 330 ml
Historien om Innis & Gunn startade 2002. En världsledande whiskyproducent har bestämt sig för att skapa en whisky med smak av ale och bryggmästaren Dougal Sharp får uppdraget att skapa en maltig skotsk ale och lagra den på ekfat. Tanken är att alen skänka faten karaktär för att i sin tur ge whiskyn smak av ale vid slutlagring på samma fat. Whiskyn lanseras och blir snabbt en succé.
Flera månader och massvis med bortkastad ale senare får Dougal Sharp ett telefonsamtal där en chef vid destilleriet berättar att de anställda fyller flaskor med ölet som tidigare bara slängts bort. Arbetarna på golvet hade upptäckt det som ingen annan tänkt på – ölet smakade fantastiskt. I augusti 2003 lanserades Innis & Gunn Oak Aged Beer till en törstig värld.
 
Kraft Öl - Nyheter om öl och bryggerier

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar