tisdag 9 oktober 2012

Kraft Öl - Gamla Slottskällans Bryggeri & Eskilstuna Ölkultur nya medlemar i Sveriges Bryggerier

Sveriges Bryggerier



Mikrobryggeriet Gamla Slottskällans Bryggeri från Uppsala har valts in som medlem i Sveriges Bryggerier, som därmed består av 15 fristående bryggerier i olika storlekar; allt från den svenska ölmarknadens största bryggerier till några av de minsta. Tillsammans representerar medlemmarna i Sveriges Bryggerier mer än 97 procent av den öl och cider som de svenska bryggerierna producerar.
- För oss är det fantastiskt roligt att ha fått ytterligare en medlem, säger Sveriges Bryggeriers vd Cecilia Giertta. Vi arbetar hårt för att kunna representera hela branschen, stora som små, och då känns det väldigt roligt att få nya medlemmar som tycker att vi gör ett bra arbete för branschen.
- Den svenska bryggarmarknaden idag växer så det knakar, bara i år har det tillkommit fler än tio nya bryggerier. Ölets Dag i somras var en succé och det känns suveränt att få ta del av allt detta. Öl är ett hantverk, vare sig man är stor eller liten.
- Känns bra att komma med i en intresseorganisation med större tyngd, som kan tillvarata branschens intressen på bästa sätt, säger Anders Slotte, ägare och vd på Gamla Slottskällans bryggeri.
- Jag tror på goda tillväxtmöjligheter för både små och stora bryggerier, bara förutsättningarna kan optimeras.
- Jag är väldigt glad att Eskilstuna Ölkultur valt att gå in som medlem hos oss, vi välkomnar både små och stora bryggerier som våra medlemmar, säger Sveriges Bryggeriers vd Cecilia Giertta. Vårt arbete med att kunna företräda stora och små bryggerier i branschen är långsiktigt och det betyder mycket att fler och fler bryggerier vill bli medlemmar hos oss också.
- Att den svenska bryggarmarknaden växer så det knakar är ingen hemlighet, Ölets Dag i somras var en succé och det känns suveränt att få ta del av allt detta. Öl är ett hantverk, vare sig man är stor eller liten.
- Vi är ett litet nystartat bryggeri med Sveriges största utbud av olika sorters öl. Vi är intresserade av att bygga ut våra nätverk och hela tiden lära oss mer. I branschorganisationen Sveriges Bryggerier finns en enorm erfarenhet och kunskap för oss att ta del av, säger Anders Olsson, vd på Eskilstuna Ölkultur AB.
 
Kraft Öl

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar