söndag 14 oktober 2012

Kraft Öl - Mariestads första alkoholfria öl

Anrika Mariestads som tillverkat öl sedan 1848, lanserar nu Mariestads Alkoholfri, varumärkets första alternativ utan alkohol. Mariestads Alkoholfri är ett lageröl där man varken kompromissat med smak eller fyllighet. Från och med 1 oktober finns det tillgänglig i dagligvaruhandeln, på restauranger och Systembolaget.

I takt med svenskarnas växande ölintresse har även efterfrågan på alkoholfri öl ökat. Under 2012 ökade Systembolagets försäljning av alkoholfri öl med 8 procent, vilket är mer än ölsegmentet i stort.
- Vår ambition i framtagningen av Mariestads Alkoholfri har varit att göra en öl som kvalar in under de höga smak – och kvalitetskrav vi ställer och konsumenterna förväntar sig av Mariestads. Alkoholfri öl är ett utmärkt alternativ för den som tar bilen eller är gravid, säger Henrik Åström, marknadschef öl på Spendrups.
Mariestads Alkoholfri är ett underjäst lageröl. Det har en gyllengul färg och påtaglig maltig smak som balanseras upp med en lätt markerad beska som avslutas med en framträdande frisk humleblommig arom.
- Mariestads Alkoholfri bryggs traditionellt med så kallad kallkontakt, vilket är den klassiska metoden för att brygga alkoholfri öl. Direkt efter bryggningen kyls vörten ner till 0 grader Celsius, jästen tillsätts och jäsningen pågår i ca 24 h. Därefter centrifugeras jästen bort och det sker en mognad i lagertank under 1 vecka vid 0 grader Celsius. För att hitta en fin balans mellan maltigheten och humlearomen har vi dessutom torrhumlat med den exklusiva humlen Citra, säger Richard Bengtsson bryggmästare Spendrups.
Produkten kommer i 33cl glasflaska och säljs både i dagligvaruhandeln, på restaurang och Systembolaget den 1 oktober 2012. Priset på Systembolaget är 10:90 kr och artikel nr är 1952.

Kraft Öl

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar