Anchor Brewing’s rötter går tillbaka till guldrushen, långt innan ishusens och moderna kylar gjorde att traditionell lageröl blev en vanlig syn i Kalifornien.  År 1876, tack vare en is damm i bergen och en tro på att allt är möjligt i Golden State , började ett litet bryggeri som hette Boca skapa Kaliforniens första äkta lager, och Anchor California Lager är Anchor’s sätt  återskapa denna historiska öl.

Tillverkad i San Francisco på tvåradigt Kaliforniskt korn och Cluster humle (den humle som användes mest under 18- och i början av 19 – talet i Kalifornien ), och Anchor’s egna lager jäst. Ölen är sedan kröjslad och lagrad i deras källare som gett ölen dess gyllene färg , distinkta doft och en balanserad och djup smak. Anchor California Lager är en läcker hyllning till Kaliforniens långa och unika bryggar arv .

Den Kaliforniska grizzlybjörnen på etiketten är från ett träsnitt av Durbin Van Vleck (1833-1898) och den har också tjänat som inspiration för designen av björnen på Kaliforniens statsflagga.

År 1854 grundades ett bryggeri som vid ägarbytet 1896 fick namnet Anchor – det har sedan flyttat sex gånger, oftast på grund av brand eller jordbävning. Fortfarande är bryggeriet mycket småskaligt och med sina traditionella metoder och vackra kopparpannor närmast ett arbetande museum.

Lanserades den 2 januari / Artikelnummer 89788-03 / Pris 19,90:- / Alkoholhalt 4,9% / Volym 355ml / Sortiment: Beställlningssortimentet. 
 
Kraft Öl - Nyheter om öl och bryggerier