fredag 31 januari 2014

Kraft Öl - Bibendum startar nytt samarbete med PRIMÁTOR

Bibendum startar nytt samarbete med PRIMÁTOR!


Bibendum vidareutvecklar sin ölportfölj genom ett nytt samarbete med den tjeckiske ölproducenten Pivovar Náchod, PRIMÁTOR.

”Vi är mycket glada och stolta att PRIMÁTOR har valt oss som partner för den svenska marknaden med start den 3 februari 2014. PRIMÁTOR blir ett bra och kvalitativt komplement samt ett ypperligt tillskott till vår ölportfölj. Och vi ser fram emot att fortsätta utveckla detta anrika varumärke på den svenska marknaden”, säger Daniel Gyhlénius, VD på Bibendum.

Pivovar Náchod, PRIMÁTOR grundades redan 1872 och är idag ett av Tjeckiens mest högteknologiska bryggerier. Samtidigt värnar man om att bibehålla sin traditionella öltillverkning. I portföljen finns ett flertal olika ölsorter som blivit prisbelönade framför allt i Tjeckien men även internationellt. Senaste utmärkelsen i raden var 2013 års World Beer Awards där PRIMÁTOR´s veteöl kammade hem titeln ”Världens bästa öl”, en extraordinär utmärkelse och ytterligare ett bevis på bryggeriets höga kvalitet.

PRIMÁTOR är precis som vid grundandet, ett lokalt bryggeri beläget i staden Náchod. Årsproduktionen uppgår till ungefär 140 000 HL, fördelat på ett 15-tal olika ölsorter, varav 10 000 HL går på export.
I dagsläget på Systembolaget finns Primátor Premium Lager (Art. 11515) och Primátor Premium Dark (Art. 1615) i det ordinarie sortimentet. Primátor är en av Tjeckiens mest berömda ölsorter och smakmässigt ett typexempel på klassisk böhmisk pilsner

Kraft Öl - Nyheter om Öl

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar