onsdag 26 februari 2014

Kraft Öl - Innis & Gunn återskapar ekfatslagrad IPA

India Pale Ale (IPA) kom till då stora mängder öl skulle skeppas till den törstande engelska militären som var stationerad i Indien under 1700-talet. Man tillsatte extra mycket humle för att ölet skulle konserveras inför den långa resan med båt och ölet lagrades på ekfat under transporten. Konserveringsmetoden blev sedermera en mycket uppskattad ölstil.

Den 1 april 2014 lanserar Innis & Gunn Toasted Oak IPA. Receptet bygger på exakt samma teknik som de Indian Pale Ale som skickades till Indien för hundratals år sedan där den 41 dagar långa lagringen på ekfat är hemligheten bakom den runda smaken.
Denna ale blir den tredje permanenta produkten i Innis & Gunn’s sortiment.



Innis & Gunn Toasted Oak IPA är en vackert ljus bärnstensfärgad dryck.
I smaken finner man inslag av citrus, vanilj samt en tydlig men ändå balanserad smak från humlen med både beska och fruktighet.
Alen hämtar sin smak och kraft ur sin speciella ekfatslagring vilket ger ölet extra dimensioner och lagringsmetoden är densamma som för skotsk whisky.

Vid bryggningen av Innis & Gunn Toasted Oak IPA har man använt två  typer av humle; Goldings och Styrian Goldings.
Alen är lagrad i 41 dagar på ekfat som tidigare lagrat amerikansk bourbon varpå faten har rostats invändigt.
  
Innis & Gunn Toasted Oak IPA
Pris: 16,90 kr
Lansering: 1 april
Beställningsnummer: 88530-03
Alkoholhalt: 5,6%
Volym: 330 ml


Kraft Öl - Nyheter om öl och bryggerier

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar