måndag 10 februari 2014

Kraft Öl - Innis & Gunn Irish Whiskey Finish

Den första mars 2014 lanserar Innis & Gunn Irish Whiskey Finish - en favorit i repris.
Efter flera undersökningar på dryckesmässor och i sociala medier har det visat sig att just Irish Whiskey Finish (tidigare Irish Whiskey Cask) är favoriten hos de svenska Innis & Gunn’s fans av alla limiterade versioner bryggeriet har lanserat.

Irish Whiskey Finish är en härligt mörk stout, lagrad på irländsk whiskeyek vilket ger ölet en härlig irländsk karaktär.
Smaken är komplex med typisk stout karaktär. Inslag av mörk choklad och bränt socker samsas med Innis & Gunn’s karaktäristiska toner av vanilj och ek.



Stouten lanserades för första gången i begränsad upplaga i början av 2012 och 2013 men lanseras nu alltså igen på Systembolaget den 1a mars 2014.
Vid det senaste släppet vid samma tid förra sålde stouten slut i leverantörens lager på endast en vecka vilket var rekord för en lansering av den storleken (30 000 flaskor).
Innis & Gunn Irish Whiskey Finish släpps denna gång i 50 000 buteljer på Systembolaget.

Artikelnummer: 11896-03
Pris: 24.90 kr
Alkoholhalt: 7,4 %
Volym: 330 ml

“Vi hade aldrig bryggt en stout tidigare men när vi fick möjlighet att lagra Innis & Gunn på irländska whiskeyfat bestämde vi oss direkt för att skapa en med skotsk touch. Extra spännande då irländarna är världsberömda för sin mustiga stout medans vi skottar har vår starka whiskykultur”, berättar bryggmästaren Dougal ”Gunn” Sharp på Innis & Gunn.

Fatleverantören är som vanligt en väl bevarad hemlighet.

”I enlighet med vår policy, berättar vi aldrig namnet på det företag som levererat whiskyfaten”, avslutar Dougal Sharp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar