Lördagen den 1 mars klockan 10.00 lanseras prisbelönta American Dream i Systembolagets fasta sortiment. American Dream är en Lager på 4,6% från Mikkeller.

För åtta år sedan var Mikkel Borg Bjergsø en matte- och fysiklärare som började experimentera med humle, malt och jäst i sitt kök i Köpenhamn. Idag exporterar han sina hantverksöl till 40 olika länder och är internationellt känd som en av de mest innovativa bryggarna i världen. År 2013 blev Mikkeller utnämnda till Danmarks bästa bryggare av ölvärldens största ratingsida Ratebeer.com. Senare i mars öppnar han dessutom en bar i Stockholm.

Innan det är dags för öppningen av Mikkeller Bar ska Mikkellers superhumlade lager, American Dream äntligen lanseras på Systembolaget. American Dream har vunnit Guld på Stockholm Beer & Whisky Festival fyra år i rad (2010, 2011, 2012 och 2013), samt blivit utnämnd till världens högst rankade Lager 2013 enligt Ratebeer.com.

För att vara en Lager innehåller den ovanligt mycket humle. American Dream innehåller nämligen fem olika sorters amerikanskt humle. Humlesorterna är Columbus, Saaz och Nelson Sauvin, samt Simcoe och Amarillo som ölet är torrhumlat med. Med tanke på denna stora mängd humle bjuder American Dream på både en arom och en smak av citrus samt tropiska frukter.

Lördagen den 1 mars lanseras American Dream i Systembolagets fasta sortiment. American Dream har artikelnummer 1246 och kostar 19,90 kr på Systembolaget.

Kraft Öl - Nyheter om öl och bryggerier