måndag 27 maj 2013

Kraft Öl - Bärnstensbrygd från S:t Eriks Bryggeri i sommar - Amber Ale


Lagom till sommaren kommer S:t Eriks Bryggeri med en smakrik mikrobryggd Amber Ale. Ölet som är mycket populärt på den amerikanska västkusten har fått sitt namn efter sitt bärnstensfärgade utseende. S:t Eriks Amber Ale passar perfekt till allt från spanska tapas till lata eftermiddagar i trädgården.

1 juni kommer mikrobryggda S:t Eriks Amber Ale till Systembolagets ordinarie sortiment. En Amber Ale kan liknas vid en något mörkare och smakrikare Pale Ale med tydliga rostade toner. Namnet Amber betyder bärnsten på engelska och är en referens till den röda kopparfärgen på ölet.
S:t Eriks Amber Ale är bryggt på torrostad karamellmalt för den klassiska färgen och smaken. Det ger ölet en stor torrostad maltaromatisk doft och smak. Humlesorterna består av tre höga C med Centennial, Citra och Cascade som alla är typiska för den amerikanska västkusten. Alkoholhalten är trots den stora smaken endast 4,5 procent.
S:t Eriks Easter Amber Ale lanseras i ordinarie sortimentet den 1 juni. Ölet har 4,5 procent alkohol och tappas på bryggeriets vackra 33cl flaska för 15:90 kronor. Artikelnumret är 1414-03.

Kraft Öl - Nyheter om öl och bryggerier

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar