fredag 31 maj 2013

Kraft Öl - Hemköp i Stockholm börjar sälja öl från mikrobryggerier

Jämtlands Steamer vann guldmedaljen på Stockholm Beer & Whisky Festival 2012 och Pale Ale från Södra Maltfabriken vann Silvermedaljen samma år.

Kort om Jämtlands Steamer
Öltypen Steam Beer föddes i Kalifornien i slutet av 1800-talet. Det är ett aromatiskt lageröl, fruktigt i både smak och arom. Jämtlands Bryggeri startades 1995 och är Sveriges mest prisbelönta bryggeri – det har sedan starten tagit hem hela 129 medaljer på Stockholm Beer & Whisky Festival. Det har idag en möjlig årsproduktion på endast 700 000 liter öl.

Kort om Pale Ale från Södra Maltfabriken
Södra Maltfabriken är belägen i Haninge och drivs av grundarna Niklas Hjelm och Magnus Mårdberg. Bryggverket har bara en årlig produktionskapacitet på 300 000 liter öl, så det är ett riktigt litet bryggeri. Trots sin begränsade storlek så har företaget över 3300 anhängare på Facebook och det har bland annat porträtterats på ett inslag i Rapport. Pale Ale har fruktiga amerikanska humletoner och markerad beska. Den passar bra till smakrika maträtter som kraftigare husmanskost, kryddstarkare asiatisk mat, sushi eller nästan när som helst.

Kraft Öl - Nyheter om öl och bryggerier

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar