torsdag 14 november 2013

Kraft Öl - Alkoholfritt julöl från Mikkeller

Alkoholfritt öl från Mikkeller till årets julbord



När julölen intar Systembolagets hyllor i år, kommer det att finnas ett alkoholfritt julöl. Bakom ölet Drink’in The Snow står den danska producenten Mikkeller.
Specialöl och alkoholfritt, det är de två snabbast växande segmenten på Systembolaget just nu. En produkt som lyckas fånga båda trenderna på samma gång är det alkoholfria ölet Drink’in The Snow från danska Mikkeller.

”Vi har sett att det har funnits ett växande intresse på marknaden i flera år, säger Marc Schuterman, marknadschef på ölimportören Brill & Co. Det är dock svårare än man tror att producera alkoholfria öl av hög kvalitet och fram tills nu har det helt enkelt inte funnits något bra alternativ.”

Mikkel Borg Bjergsø, grundare av Mikkeller tog sig an utmaningen:
”Eftersom alkoholfritt julöl som smakar öl praktiskt taget inte har existerat tidigare, bestämde vi oss för att göra en vinterversion av vårt alkoholfria sommaröl Drink’in the Sun, säger han. Det är på tiden att även de som inte dricker alkohol kan avnjuta ett gott öl vid julbordet.”

Drink’in The Snow är en Winter Ale som kryddats med apelsinskal och korianderfrön. Den lätta kroppen har en tydlig maltkaraktär, som balanseras med humliga toner och toner från kryddorna. Ölet passar utmärkt både till julbuffén och på egen hand som sällskapsdryck.
Mikkeller Drink’in The Snow börjar säljas på Systembolaget den 15 november och kommer att kosta 16,90 kr.

Kraft Öl - Nyheter om öl och bryggerier

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar