måndag 11 november 2013

Kraft Öl - Julöl och julecider från Åbro



Nu lanseras Rekorderlig Julecider, samt Bryggmästarens Vinterbrygd.
Rekorderlig Julecider är en säsongscider som släpps lagom till att julen står för dörren. Det är ett friskt och fräscht alternativ till ölet, nubben och glöggen. Den har en fruktig doft och söt smak med tydlig karaktär av äpple och kanel, smaker som går i julens tecken, och kan serveras både varm och kall.
På senare år har varumärket med stor framgång även lanserats på exportmarknaden i bl a Storbritannien, Singapore, Nya Zeeland, Hong Kong, USA och Australien.  
Under namnet Bryggmästarens samlar Åbro all sin 150-åriga ölkunskap. Bryggmästarens erbjuder hantverksprodukter som bryggs med extra omsorg. Nu lanserar bryggeriet för första gången någonsin ett julöl under namnet Bryggmästarens. Nyheten är signerad Åbros egen bryggmästare Lennarth Anemyr. Resultatet är Bryggmästarens Vinterbrygd – ett mörkt julöl med en mild maltaromatisk sötma som kommer från vetemalt, har en rostad karaktär och en citrussmak som efterkrydda. Smaken är torr till halvsöt och doften har inslag av grapefrukt samt mustig maltarom.

- Den långa kalla lagringen ger Bryggmästarens Vinterbrygd en härlig skumkrona i glaset som är en fröjd för både ögonen och gommen. Drick den som den är eller tillsammans med julmat och en nubbe, säger Lennarth Anemyr, bryggmästare på Åbro Bryggeri.
Rekorderlig Julecider finns i Systembolagets ordinarie sortiment, men säljstart den 15 november. Den säljs i 50 cl glasflaska och kostar 15,90 kr.
 Bryggmästarens Vinterbrygd finns som beställningsvara på Systembolaget fr o m den 1:e november. Den har 5,3% alkoholhalt, säljs i 33 cl glasflaska och kostar 14:90 kr.
 
Kraft Öl - Nyheter om öl och bryggerier

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar