måndag 25 november 2013

Kraft Öl - Fotografiska väljer Svenskt Mjöd



Julmiddagen på Fotografiska är inget vanligt julbord, det är en serverad julmåltid och upplevelse som talar till alla sinnen. Det julbord som Paul Svensson med team bjuder på har renodlats i nya smakupplevelser och presentationer, med utgångspunkt i det gröna och närproducerade. 
I dryckesväg kommer det bland annat att bjudas på Äppelfrisk, en torr, ljus och härligt frisk mjöd. Honungen som skördats från Hidingsta i Bergslagen har stor halt äppelblomsnektar som sätter tydliga avtryck på smaken. Svenskt Mjöd har en fantastisk förmåga att ta upp lokala växtförhållanden där honungen skördats. I franska vinkretsar kallas det terroir men för oss här uppe i norr är det något helt unikt.   
Paul Svensson som under hösten inventerat det svenska mjödsortimentet tycker att det öppnat en helt ny värld. Mjödet riktar sig till mat och har en härlig förmåga att förstärka och förfina smakupplevelsen.
– Vi överraskar med vanliga husmanskostråvaror och ger rätterna ett elegantare uttryck. Julbordet får en renodlad, raffinerad smakbild och vi skapar en upplevelse som smickrar mer än smaklökarna, berättar Paul Svensson. 
Middagen arrangeras i sittningar, till vilka grupper i olika storlekar kan boka plats. Stora grupper kan boka en helkväll helt på egen hand och kombinera middagen med exempelvis en minikonferens eller en guidad visning av utställningarna. Måndag-fredag serveras även jullunch i tre akter.
Mjödhamnen AB tillverkar och marknadsför Svenskt Mjöd. Med basen i Hällefors utanför Grythyttan besöker man landets biodlare med sitt mobila bryggeri. Svenskt Mjöd är ett stycke extraherad svensk natur på flaska. Idag finns ett 30-tal produkter i Systembolagets beställningssortiment.

Kraft Öl - Nyheter om öl och bryggerier

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar