torsdag 28 november 2013

Kraft Öl - FOLKETS INNIS & GUNN blev - Karlsson’s Choice!



Nicholas Karlsson från Färjestaden på Öland vann tävlingen Innis & Gunn People’s Choice och får sätta sin signatur på nästa Innis & Gunn Limited Edition. Nu är den bryggd, lagrad och klar och redo att konsumeras av Karlsson och alla vi andra som älskar öl. Släpps 2 december på Systembolaget.
Artikelnummer: 11942-03. Pris:26,90 kr. Alkoholhalt: 7,4 %. Volym: 330 ml. Säljs i en snygg presentförpackning i en begränsad upplaga om 50 000 flaskor.
- I år fyller Innis & Gunn 10 år och för att fira detta valde vi att låta svenska folket komma med förslag och rösta fram vår nästa Limited Edition, öldemokrati helt enkelt, berättar David Ask på Berntson Brands som representerar Innis & Gunn i Sverige.
Vi fick in totalt 83 väldokumenterade ölförslag från hugade svenska ölfans varav 10 finalister valdes ut av Innis & Gunn’s bryggmästare Mr Dougal ”Gunn” Sharp. Idéerna var baserade på allt från stouts lagrade på islay fat till veteöl lagrade på fat som tidigare lagrat portvin.
- Sedan lät vi svenska folket rösta på sin favorit.
Röstningen pågick under drygt 2 veckor och under denna period fick vi in drygt 4000 röster och massor av kommentarer och åsikter vilket förslag som var bäst. Vinnaren fick över 1800 röster så det här är verkligen folkets röst, fortsätter David Ask.
Den lyckliga vinnaren heter Nicolas Karlsson och kommer från Färjestaden på Öland.
Så här löd Nicholas Karlssons idè:
”Jag tänker mig ett öl av typen Dortmunder export, som halva tiden lagras i amerikanska ekfat som innehållit Ardbeg-whisky och halva tiden i fat som innehållit Marsala-vin. Ölet har inspirerats av whiskyn Ardbeg Galileo”.
- Wow fantastiskt kul att räcka ända fram! Var egentligen glad att bara gå till final. Jag har haft ett fantastiskt stöd från kända och okända ölvänner som har röstat på min idé. Tack alla! Nu ser jag fram emot att dricka Karlssons Choice resten av livet, skrattar Nicholas Karlsson.
Kraft Öl - Nyheter om öl och bryggerier

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar