onsdag 26 september 2012

Kraft Öl - Exklusiv Lansering Oktober med Fuller´s

Exklusiv lansering i oktober - Fuller´s Past Masters Old Burton Extra

Exklusiv lansering i oktober - Fuller´s Past Masters Old Burton Extra


Den första februari kommer Fuller's Past Masters Old Burton Extra som exkusiv lansering på Systembolaget. Detta är den tredje ölen i serien Past Masters där man återanvänder gamla recept och framställer dem i begränsad upplaga. Old Burton extra bryggdes för första gången 1931.
Varje öl som framställts på bryggeriet sedan 1845 har noggrant beskrivits i bryggeriets bibel, "the brew book”. Här finns recept från generationer av tidigare bryggmästare nedtecknade.
Fuller´s bryggmästare John Keeling väcker nu dessa gamla recept till liv genom lanseringen av en ”Past Masters” i taget. Ölet framställs med traditionell teknik så det ska bli så autentiskt sitt original som möjligt, med råvaror som i möjligaste mån liknar de man använde på den tiden. Endast en batch kommer att bryggas av varje recept, så varje ”Past Masters” blir unik i smak och stil.
Fuller's Past Masters Old Burton Extra har en tät, mörkbrun färg. Alen har en doft av gamla engelska fruktpaljetter med en antydan av humle, kryddor och en bitter söt touch i gommen. Detta avslutas med en stark alkohol uppvärmning i eftersmaken. Old Burton extra passar bra till charkuterier, mustiga köttgrytor, kött av nöt och vilt eller bara att avnjutas precis som den är.

Kraft Öl

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar