onsdag 19 september 2012

Kraft Öl - Sigtuna Brygghus får bryggchef med tysk precision



Sigtuna Brygghus som är ett av Sveriges mikrobryggerier tillverkar ölen Sigtuna och S:t Eriks. Under de senaste två åren har flera investeringar gjorts, bland annat i ett nytt bryggverk, ny buteljeringsanläggning och nya jästankar. I ett led att förbättra verksamheten ytterligare anställer Sigtuna Brygghus Marten Schmidt som chef för bryggeriet med ansvar för bryggverk och kvalitetsprocesser.
Varje bryggning på Sigtuna Brygghus ger 3 000 liter öl vilket gör att många av bryggeriets ölsorter behöver bryggas över 20 gånger per år eller fler för att möta efterfrågan. Att replikera det exakta resultatet vid varje bryggning, med samma kvalitet och smak, är otroligt krävande och en utmaning för alla bryggerier.

– Vi är erkänt duktiga på att skapa bra öl på Sigtuna Brygghus och med Martens Schmidts kunskap säkerställer vi att kvaliteten blir ännu jämnare. Sigtuna Brygghus står för tradition och innovation som nu även får tysk precision. Med Marten Schmidt i teamet siktar vi att nå nya höjder inom svensk mikrobryggning, säger Peter Forss som är VD på Sigtuna Brygghus.
På Sigtuna Brygghus står bryggmästaren Mattias Hammenlind och Emil Lindén för ölet Sigtuna medan Jessica Heidrich brygger S:t Eriks. Genom rekryteringen av en bryggerichef med kvalitetsansvar kommer samtliga bryggare att få mer tid och utrymme till utveckling och innovation.

Marten Schmidt är diplomerad bryggmästare efter tre års intensiva studier på Berlins Tekniska Universitet. Han har både före- och under sina studier arbetat på ett flertal bryggerier och laboratorier så som Brauhaus am Lohberg, Gröninger, Weltenburger och Brewbakers Brewing Company i Kalifornien. Senast kommer Marten Schmidt från Turning Point Brewery i Vancouver.
– Jag har varit i Sverige några gånger och gillar landet även om det är väldigt mörkt på vintern, säger Marten Schmidt. I Tyskland ägs samtliga bryggerier av storföretag som i princip producerar samma saker. Då jag själv brinner för craftöl ser jag fram emot att få arbeta på ett litet och innovativt bryggeri.

Kraft Öl

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar