fredag 21 september 2012

Kraft Öl - Honungsfestivalen med Mjödhamnen

Honungsfestivalen
Mjödhamnen - 2012-09-20 12:17


De senaste veckorna har Mjödhamnen stått på Mariebergsområdet i Kristinehamn för att tillverka mjöd som ska vara utjästa lagom till Honungsfestivalen i helgen (21-22 September). Det är flera olika biodlare inblandade i de tre mjöderna.
Från Carl Ragnarsson i Hidingsta kommer honungen till vad som kommer bli ett torrt traditionellt mjöd, samt halva mängden av honungen till ett torrt Rosenkvittenmjöd. Den andra halvan har Agne Karlsson bistått med, som är en av arrangörerna till Honungsfestivalen. Rosenkvitten i det mjödet kommer från Göran Anderssons odling i Fjugesta.
Sist men inte minst, är Stellan Karlsson, som är Kristinehamns store biodlare. Hans honung kommer användas i ett mjöd i polsk stil (Dwojniak), där man använder dubbla mängden honung än vi normalt gör. Vi hoppas kunna lagra det mjödet på ekfat efter den ordinarie lagringen.
Honungsfestivalen är en festival inte enbart med honung, utan för lite allt möjligt mått och gått som är lokalproducerat kring Kristinehamn. Mariebergsområdet ligger alldeles intill Vänern och innefattar en mycket vacker trädgård där bussen står parkerad.
Mjödhamnen gör unika mjöd från lokal honung över hela landet i världens enda ambulerande jäsfordon, och har Sveriges bästa utbud av alternativ till vin.

Kraft Öl

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar